Top 5 destinații exotice pentru mine cu #scoalaFlanco, #travelpesteasteptări și Răzvan Pascu


Top 5 destinații exotice pentru mine 

Este tema de casă 🙂  … de la #scoalaFlanco, #travelpesteasteptari cu Răzvan Pascu.

 

1. TRANSSIBERIANUL

Cea mai potrivită modalitate de a-mi îndeplini visul  este  trenul Zarengold – Aurul Țarilor http://www.lernidee.de/de/reise.html?r=1841 pe traseul  Moscova – Kazan – Ekaterinburg – Novosibirsk – Irkutsk – Lacul Baikal. Durata călătoriei este de 10 zile, iar prețurile încep de la 3170 euro pentru o persoană în funcție de tipul de cabină și de serviciile suplimentare.

De ce Transsiberianul? Datorită literaturii și filmelor rusești, pentru că m-am plimbat „În pădurile Siberiei” cu Sylvain Tesson.

2. SAIGON

Saigonul – Indochina Franceză din anii 1920, Vietnamul de azi. Pentru această destinație voi merge pe mâna lui Răzvan Pascu și voi urma circuitul Laos-Vietnam-Cambodgia care este foarte ofertant http://www.eturia.ro/vacanta/circuit-laos-vietnam-cambodgia-razvan-pascu-februarie-2017-c-4233-ro.html . Excursia are o durată de 17 zile și costă 3650 eur.

De ce Saigon? Pentru că m-a impresionat „L’ Amant”, un film din 1992 după nuvela cu influențe autobiografice a scriitoarei Marguerite Duras.

3. JAPONIA

Pentru această destinație voi zbura cu  Quatar Airways  pentru că doresc demult să încerc serviciile acestei companii aeriene, iar pentru cazare voi apela la Accor Hotels fiind o clientă fidelă în ultimii 15 ani. Ibis oferă un preț accesibil, aproximativ 90 euro pe noapte varianta single http://www.accorhotels.com/gb/hotel-8620-ibis-tokyo-shinjuku/index.shtml.

De ce Japonia? Pentru „Gai-Jin”, „Nobila Casă”, „Shogun”, „Tai Pan” ale lui James Clavell, pentru gheișe, pentru Muntele Fuji, pentru grădinile japoneze, pentru ikebana.

 4. INDIA

Îmi doresc o experiență inițiatică  cu  Sega și Iudit Pelea, care ne propun să vizităm 11 locuri sacre într-o călătorie de 14 zile în India și Nepal prin proiectul http://buddhayatra.ro/. Costul excursiei este între 1200 și 1550 euro pentru o persoană în funcție de mărimea grupului.

De ce India? Pentru muzica și dansurile lor inconfundabile, pentru mirodenii și culori aprinse, pentru spiritul lui Mahatma Gandhi – „Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”, pentru „Slumdog Millionaire”, „The Best Exotic Marigold Hotel” și „ The Second Best Exotic Marigold Hotel” cu Dev Patel.                                                                         

5. TETI’AROA

Teti’aroa este insula pe care Marlon Brando a cumpărat-o cu 200.000 dolari în anul 1966, cu promisiunea de a-i păstra autenticitatea.  Insula face parte din Polinezia Franceză. „The Brando” http://thebrando.com/  este un resort de vis.

De ce Teti’aroa? Pentru „Cântece învățate de la mama”, o carte autobiografică a lui Marlon Brando scrisă cu ajutorul lui Robert Lindsey. „Apusurile în Tahiti desfid orice descriere, iar dacă n-ai crezut niciodată în Dumnezeu, ești tentat să-ți schimbi ideile când vezi unul acolo. Sunt simfonii celeste, un concert de culori care își schimbă tonalitatea, tempoul și culoarea în fiecare secundă: nuanțe de verde, gri, fiecare tentă de roz imaginabilă, portocaliu, roșu incandescent și albastru celest, în timp ce tot orizontul se schimbă neîncetat.”

Vă îndemn și pe voi să visați și să vă transformați visele în amintiri!

 

Reclame

4 gânduri despre &8222;Top 5 destinații exotice pentru mine cu #scoalaFlanco, #travelpesteasteptări și Răzvan Pascu&8221;

 1. Cuba, Orient Express, Argentina, Marrakech… Incitante si interesante si alegerile tale! 🙂

 2. Tema dată de Răzvan recomnda să vă spuneți și sursele de inspirație (în cazul tău cărți și filme)?
  Destinațiile ca destinațiile, dar mie mi-ai deschis apetitul spre filmele și cărțile menționate de tine.

  • Tema a fost „top 5 destinații exotice pentru tine sau pentru români”. Ne-a spus să argumentăm de ce?
   Eu am vrut să spun că pe mine mă inspiră în primul rând cărțile și filmele. Cam așa am visat eu, pentru că visez de pe vremea când nu exista internet.
   Dacă te-am inspirat înseamnă că mi-am atins scopul! Poate câștig premiul! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s