Positano via Sorrento – 6 august 2015


Positano via Sorrento – 6 august 2015

Am pornit la 09:00 din Beverello spre Sorrento, biletul dus pentru o persoană 12,30 euro. Traseul vaporașului oferă o priveliște specială spre Napoli, Insula Capri și Sorrento.

Portul Sorrento se află la nivelul mării, iar orașul este cocoțat pe stânci.

Din Sorrento am luat bilete pentru Positano la ora 10:30, 16 euro/o cursă/o persoană. Vaporașul mergea la Amalfi, vederea de pe mare a orașului este fără egal. Coasta Amalfi merită văzută de pe mare.

Coborârea în port se face pe o platformă pătrată la extremitatea estică a plajei. Plaja plină de umbreluțe și șezlonguri, populație multă, dar liniște. Nu prea știam încotro să o luăm, așa că am urmat puhoiul care se revărsa pe străduțe până la biserica Santa Maria Assunta, un reper al satului. Cupola acoperită cu plăcuțe de ceramică verzi și albastre, piațeta de la intrare,  fațada cu ochi și vitraliu sub formă de rozetă, turnul lateral o fac inconfundabilă și în același timp o emblemă turistică a locului.

De la biserică am intrat pe o străduță acoperită de vegetație ca un tunel. Aici artizanii aveau marfa expusă pe pereții laterali.

Clădirile aveau grădini deschise cu intrarea din aceste străduțe înguste. În unele curți erau expuse lucrări de artă pe care le puteai admira gratis.

Fiind un sat așezat pe stânci, tot timpul erau scări de urcat sau de coborât, unele țineau loc de acces spre hoteluri și pensiuni.

Străduțele foarte înguste erau circulate de mașini foarte mici, unele cu trei roți. Am văzut câteva Fiaturi vechi cu o alură fermecătoare.

Puzderie de magazine, în special de îmbrăcăminte și ceramică, erau foarte frumos ornamentate și prezentau o marfă de foarte bună calitate.

Restaurantele nici ele nu erau mai prejos. Mâncarea ușoară și delicioasă, servirea rapidă și prețurile pentru obrazuri subțiri. Toaleta „La Zagara” era ca la muzeu. Grădina în care se afla terasa restaurantului era plină de arbuști verzi și înfloriți, statui și frânghii pescărești.

Drumul spre Salerno ne-a dus în câteva puncte de panoramă excelente.  Am putut admira casele cocoțate pe stânci, cimitirul satului, plajele cu umbreluțe, puzderia de bărci și nave de agrement.

La întoarcere ne-am așezat la o gelaterie pentru înghețată și pepene verde. Măsuțele erau așezate pe trotuarul dinspre mare. Panorama de vis!

După ce am mai prins puteri am explorat coasta spre Sorrento. Mai lejeră ca amenajare și parcă mai selectă decât cealaltă parte.

La plecare am coborât într-o piațetă cu un farmec aparte. Am observat o succesiune de perechi care se plimbau.

Detaliile dau farmec străzilor.

La Positano s-a filmat „Only you”-1994 cu Marisa Tomei și Robert Downey Jr. și „Under the Tuscan Sun” – 2003 cu Diane Lane și Raoul Bova.

Vaporașul de întoarcere a fost la ora 17:00, turiștii așteptau cuminți sosirea vaporașului de la Amalfi. La Sorrento am avut răgaz de o oră să vizităm puțin orașul. Asta a însemnat să ajungem pe stănci urcând cam  100 de trepte.

Orașul destul de interesant, avea un farmec aparte. Am încercat să găsim un punct de panoramă de pe stânci, dar nu am reușit pentru că toate locurile bune de privit erau proprietăți private împrejmuite cu garduri înalte. Mi s-a părut un loc unde merită stat mai mult și explorat, plus că distanța pe apă Sorrento-Capri este mult mai mică decât Napoli-Capri, și deci mai ieftin.

Din Sorrento am plecat la 18:45 spre Molo Beverello. Cina, un sendviș asortat cu bere rece, tot la „Il Chico D’Oro”.

20150806_195826

Am plecat amețită de la Positano, o amețeală plăcută de atâta frumos. Plus că eu am primit cadou două cămăși italienești cumpărate de la magazinul „Maria Lampo” de unde au târguit Dustin Hoffman și Colin Farrell.

Uneori, chiar și mie mi se pare că am primit prea mult. … MULȚUMESC!

 

https://morerandomplaces.wordpress.com/2015/10/25/positano-1/

https://morerandomplaces.wordpress.com/2015/10/25/positano-2/

Reclame

8 gânduri despre &8222;Positano via Sorrento – 6 august 2015&8221;

 1. Menționai de pelicule filmate în Positano, Under the Tuscan Sun. L-ai văzut?…Este un film pe care eu l-am văzut de cel puțin 11 ori din obsesie pentru peisaje, cadre, case, străduțe, piață, plantații.

  Iar în ceea ce privește articolul tău, mă întrebam cu ce îți faci pozele, apoi mi-am dat seama că în Italia lumina este specială și perfectă, suficientă inclusiv pentru poze cu telefonul. 🙂

  Foarte interesante detaliile!

  • Salut!
   Am văzut filmul, cred că am uitat de el.
   Am un aparat micuț Nikon Coolpix S01 și un Galaxy Note 3.
   Nu focalizez foarte bine pentru că de multe ori mă grăbesc, dar prelucrez … în picasa și le reduc ca dimensiune în paint. Le las cam de 200-300 KB. Dacă le pui mari consumi spațiul blogului rapid. Asta am învățat și eu de la maeștri.
   Mulțumesc de vizită!
   PA!

 2. Nu ai primit prea mult, ai primit ce meriti. Si oricum meriti mai mult! Superbe pozele 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s