Insula Ischia – Casamicciola, Ischia Porto, Ischia Ponte și Forio – 5 august 2015


Insula Ischia – Casamicciola, Ischia Porto, Ischia Ponte și Forio – 5 august 2015

În toate ghidurile și pe toate hărțile turistice, Insula Ischia e prezentată alăturat de Insula Procida. Compania SNAV are curse Napoli Molo Beverello – Insula Procida – Insula Ischia (Casamicciola).

Am luat bilete 8:25 plecare din Napoli Molo Beverello cu întoarcere la 17:40 din Casamicciola de pe Insula Ischia. La dus vaporașul a oprit pe Insula Procida. Au coborât mulți turiști cu bagaje mari. M-am mirat! M-am uitat pe geam nu am văzut nimic nemaipomenit. Am fost convinsă că Ischia este marea atracție. Abia la câteva săptămâni după întoarcerea din vacanță mi-am dat seama ce ratasem.

Am ajuns în portul Casamicciola, am vizitat puțin centrul și apoi ne-am îndreptat spre Ischia.

Ischia se bazează pe formula 2 în 1, adică Ischia Porto și Ischia Ponte cu Castelului Aragonez. Traseul l-am făcut pe jos, aproximativ 5 km.

Drumul de coastă oferă o panoramă excelentă spre Ischia Porto. Am admirat vapoare,

plaje cu umbreluțe,

hoteluri,

centre de ceramică,

peisaje marine,

magazine, case,

o casă de vis,

grădini,

flori și

Ischia Porto.

Din Ischia Porto până la Ischia Ponte am luat un taxi pe 3 roți cu banchete tapițate și complet deschis să mai scutim din efortul mersului pe jos pe vreme de caniculă. Ponte Ischia are o panoramă specială spre Castello Aragonese și un centru comercial înțesat de restaurante și magazine.

Pentru masa de prânz am apelat la Ristorante „Da Ciccio”.  Meniul se baza pe specialități din pește, paste și pizza. Noi am luat supă de scoici,  pește prăjit și vin alb. Esspreso a fost din partea casei. Mâncarea bună, servirea lentă, atmosfera excelentă. Mi s-a părut că toată lumea era în familie, supervizarea o făcea un domn venerabil care stătea singur la o masă cu niște hârti în față. Clienteala relaxată și foarte prietenoasă. Un domn singur, care mânca la masa de vis-a-vis, ne-a întrebat de unde suntem. Ne-a spus că este din Mali sau Mauritania, în orice caz dintr-o țară  în care se vorbea franceza, și locuiește în Ischia de 4 ani. Era foarte mulțumit de viața de acolo. După patru ani să iei masa de prânz la restaurant ca un client fidel mi s-a părut remarcabil. „Da Ciccio” o experiență care merită!

Am mai luat un taxi până în Forio. Taximetristul, un tip special, îmbrăcat ca la carte cu pantaloni lungi, închiși la culoare, cămașă albă, ferchezuit, ne-a lăsat în față la Chiesa di Santa Maria del Socorsso.  Mi-a făcut o impresie deosebită alegerea acestui domn pentru că ne-a oferit o priveliște de neuitat. O biserică mică, albă la malul mării pe stânci, cu o arhitectură  unică în stil grecesc-bizantin. Intrarea are o construcție specială pe rotund și este decorată cu plăci ceramice  pictate cu scene biblice, modele florale și vegetale în culori în care predomină galbenul și verdele. Pe partea stângă are un turn cu clopotniță cu o turlă piramidală gotică. Fostă mănăstire augustiniană (1350-1653)  care a fost repusă în funcție la 1864. De pe promontoriu în zilele senine se poate vedea în zare insula Ventotene, iar dacă ai noroc la apus poți să vezi fenomenul optic  „Fulgerul verde” (o pată verde deasupra soarelui sau raze verzi) datorat refracției luminii solare atunci când razele soarelui trec printr-un strat mai gros al atmosferei.

Am descoperit Piazza Municipio cu Chiesa dell’Arciconfraternita di Santa Maria Visitapoveria Forio, un nume cam complicat.  Biserică are fațadă dublă, una care închide curtea interioară și cealaltă a biserici. Interiorul are o arhitectură specială cu băncile dispuse în trei trepte pe lungimea bisericii. Statuia aurită din lemn a Îngerului care datează din secolul al XVII –lea a fost purtată secole la rând în procesiunea din Duminica Paștelui pe strada principală a orașului.

Ne-am plimbat pe străzile cu parfum mediteranean. Am admirat arhitectura,

detaliile stradale,

detaliile comerciale,

panorama pe care o oferă promontoriul.

Ne-am întors în Casamicciola și am mai colindat puțin pentru câteva suveniruri: săpunuri cu miros de lămâie și brelocuri cu ardei iuți. Ne-am mai răcorit puțin și am pornit spre port pentru îmbarcare.

Insula Ischia datorită originii sale  vulcanice are resurse bogate de ape termale și minerale. Cel mai importat parc termal „Giardini Poseidon Terme-Ischia” are 20 de bazine  – dintre care 3 piscine cu apă de mare, numeroase bazine pentru hidromasaj, patru grupuri bazine Kneipp cu băi alternative  40 ° C / 15 ° C, o saună naturală  săpată în stâncă și băi japoneze alternative reci-calde).   http://www.giardiniposeidonterme.com/it/le-piscine

Finalul tot la  „Il Chico D’Oro” pentru recapitularea.

 

Gândul reîntoarcerii a încolțit!  Măcar pentru Procida, dacă nu și pentru „Giardini Poseidon Terme-Ischia”!

 

https://morerandomplaces.wordpress.com/2016/02/28/ischia/

 

 

Reclame

2 gânduri despre &8222;Insula Ischia – Casamicciola, Ischia Porto, Ischia Ponte și Forio – 5 august 2015&8221;

  1. Eu am vizitat doar Gradina Mortella din superba Ischia, insa am promis sa revin candva pentru superbele parcuri termale, Castello Aragonese si plajele insorite 🙂

    • Bună Maria,

      Să ști că am citit și agendautilă.ro la documentare numai că pe hartă nu m-am dumirit exact la vremea respectivă despre Grădina Mortella și nu mi s-a părut atât importantă pentru o zi pe Ischia. Acum am înțeles poziționarea ei (între Casamicciola și Forio). Dacă aș reveni pe Ischia o săptămână sigur aș vizita și această grădină, dar aș aloca mult tip pentru parcul termal. Mulțumesc frumos pentru vizită. Cu drag, Corina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s