Napoli … un vis vechi


Napoli …un vis  vechi.

Napoli este  o idee de vacanță reușită din start. Zona Golfului Napoli este foarte ofertantă: Napoli, Pompei, Vezuviu, Caserta, Insulele Capri, Ischia și Procida, Sorrento, Coasta Amalfi cu Positano.

De când am văzut filmul  „It started in Naples” (1960) cu Sofia Loren, Clark Gable și Vittorio de Sica și am ascultat prima tarantella napolitană cu ritmul ei alert, Napoli m-a vrăjit într-un mod inexplicabil. Nu pot să nu mă extaziez când văd brânza caldă care se lungește în firișoare apetisante din pizza Napoletană, aceea variantă de pâine plată acoperită cu sos de roșii și mozzarella care stă la originea diverselor feluri de pizza.

… și uite așa, când mă aflam  într-o recuperare grea și lungă după o operație de hernie de disc, am ales ca destinație de vacanță… Napoli.  Napoli – singura destinație care mă putea mobiliza să mă ridic în fiecare zi din pat, să îmi fac exercițiile și să merg pe jos 2-4 km.

Documentarea am făcut-o mai mult pe internet la:

Alice pe blog http://aliceee-traveler.blogspot.ro/2012/02/italia.html

Amfostacolo  http://amfostacolo.ro/hotel.php?d=descopera-napoli-si-imprejurimile–napoli&id=5128

Viajoa http://www.viajoa.ro/recomandari/idee-de-plan-pentru-un-city-break-la-napoli/

Nickroblog  http://nickroro.blogspot.ro/2014/08/o-saptamana-la-napoli-pe-insula-capri.html

Ghidurile turistice folosite sunt cele de la Corint, Aqvila și Ad Libri.

Biletele le-am procurat în 16 martie 2015 prin Vola. Mă uit pe calendar și nu îmi vine să cred, exact la 7 zile după operația de hernie de disc, în condițiile în care în perioada 3 aprilie – 6 aprilie aveam bilet de avion pentru Bruxelles cu gândul de Gent și Bruges și la care ulterior am renunțat din motive de nerecuperare visată. Un prag psihologic important în munca de recuperare. Am recuperat 65% din costul biletului de la Tarom pe baza scrisorii medicale purtând parafa neurochirurgului Dr. Crăciunaș Sorin.

Așa că pe 1 august 2015 am pornit spre destinația mult visată cu un zbor Alitalia  cu escală la Roma unde echipa de „travel” s-a reunit. Am ajuns la Napoli cu un entuziasm de neoprit.

Nu pot să nu remarc relaxarea italienilor în traficul aerian intern. Avionul de Napoli a întârziat 55 de minute la decolare. Am avut o strângere de inimă cu un iz de teamă pentru întoarcerea din vacanță care avea în program o escală de 1 oră. Dar gândul la Napoli ne-a făcut să uităm pentru o vreme acest amănunt.

Am ajuns cu bine la Napoli. Am luat un taxi de la aeroport până la hotel Mercure Napoli Centro Angioino. Cursa ar fi făcut 20 euro, dar taximetristul ne-a cerut 30 euro, bineînțeles fără bon fiscal că așa este în Italia.

Alegerea hotelului a fost foarte inspirată. La câteva sute de metri de portul Molo Beverello  pentru plecări spre insulele Capri, Ischia, Procida și pentru Sorrento. La marginea de sud a centrului vechi, aproape de Via Toledo și stația de funicular Montesanto.

Seara am ieșit pentru a descoperi restaurantele din apropiere „ A Taverna Do’ Re” unde am degustat pește

și  „Il Chicco d’Oro” pentru un espresso. La „Il Chocco d’Oro” ne-a plăcut foarte mult. Genul de mâncare bună, ușoară, diversă, servirea promptă și un ambient deosebit.

Am sfârșit prin a face o vizită nocturnă la  Galeria Umberto, Piața Trieste e Trento și Piața Plebiscito.

Nu ne mai săturam de privit și de savurat atmosfera. Ne-am retras spre „casă”cu o mare promisiune pentru Napoli, de a-l descoperi pe îndelete.

Reclame

3 gânduri despre &8222;Napoli … un vis vechi&8221;

  1. Multumesc pentru recomandare. Ma bucur ca te-am inspirat si deabia astept articolele despre toata vacanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s