Bon Courage_Ken McAdams


Bon Courage_Descoperirea artei de a trăi în Franța rurală, acolo unde se află viața adevărată,

de Ken McAdams

Cu ilustrații de Marian ”Bing” Bingham

Editura Niculescu

Ken Mc Adams, absolvent de Yale, pilot de vânătoare, posesor de Harley-Davidson, tatăl a doi copii pe care leucemia l-a transformat în văduv în jurul vârstei de 60 de ani.

Marian Bingham, pe scurt Bing, a cărei căsătorie se destrămase  după ce copiii ajunseseră pe cont propriu, s-a întors la facultate pentru o licență întârziată, apoi a absolvit un masterat cu magna cum laude devenind o pictoriță de succes.

Cei doi se cunosc datorită surorii lui Bing căsătorită cu un prieten de-al lui Ken. Așa cum spune și autorul între ei a fost o chimie care i-a determinat să se căsătorească rapid. Ken a vândut casa din Chappaqua, districtul Westchester – New York, Bing a vândut ferma din estul statului Connecticut și au hotărât să cumpere împreună o casă veche în  Greenwich, Connecticut. Demolarea și reconstruirea casei a fost prevăzută să dureze 6 luni și a durat 2 ani. După această experiență cei doi au promis că ”NU SE VA MAI REPETA”.

După o căsătorie, fără o luna de miere, transformată într-o aventură trăită în tranzit a apărut șansa unei vacanțe într-un sat  în sudul Franței, aproape de Toulouse, unde o artistă organiza ateliere  de vară. Șederea era în extrasezon ceea ce o făcea mult mai atractivă pentru o pictoriță și un viitor scriitor care își doreau să lucreze în liniște.

Pe parcursul vacanței cei doi descoperă arta de a trăi în Franța rurală, acolo unde se află viața adevărată. După o primă încercare de a cumpăra o casă în  La Montagne Noir, întorși în America    într-un moment când nici nu mai gândeau la visul lor, primesc un telefon în miezul nopții pentru o propunere mult prea avantajoasă pentru a fi refuzată…o casă la cheie în Franța, adică fără demolări și reconstruiri care să dureze câteva luni sau câțiva ani.

Povestea care urmează înșiruie o mulțime de întâmplări care ne demonstrează cât de diferiți sunt francezii în modul lor de comunicare, de abordare a problemelor dificile și de aplanare a conflictelor față de alte nații. Plăcerea cu care scriitorul a descris suișurile și coborâșurile pe care le-au trăit doi oameni în încercarea lor de a nu fii singuri face din Bon Courage o lectură savuroasă.

Bon Courage este și ghid pentru metoda de învățare a limbii franceze în stilul aruncat în apă fără să știi să înoți. Conexiunile de exprimare le faci mai rapid când trebuie să te cerți cu un francez sau la o masă copioasă când gazda, o Grande Madame de 90 de ani, îți povestește  aventurile ei din rezistența franceză.

Bon Courage este un ghid turistic care surprinde viața la țară în toate dimensiunile ei geografice, istorice, filosofice, psihologice, sociale, culturale.

Cartea este scrisă la modul adevărat. Ken McAdams ne destăinuie întâmplări plăcute și neplăcute, atitudini demne și rușinoase, trăiri egoiste și altruiste, viața așa cum este ea uneori iad, alteori rai.

 

Ken McAdams_Bon courage 003Procurare: http://www.niculescu.ro/dir/detalii.php?idprodus=Bon_courage

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s